PISTEKIRJOITUKSISTA LÄÄKE PAKKAUKSISSA

Kuinkahan nuo pistekirjoitustekstit pitäisi olla lääkkeissä merkittynä? Törmäsin äskön pistekirjoituskukkaseen: yskänlääke pulloon tai paremminkin sen pahviseen laatikkoon oli yskänlääkkeen nimi kirjoitettu niin, että pisteteksti alkoi pöydän pinnalta ja se piti lukea alhaalta ylöspäin. Aika paha paikka mennä kaatamaan pakkausta nurin, voi tinkstuurat valua pöydälle pisteitä sivellessä.


Fimean määräyksen 3/2019 ”Lääkevalmisteen myyntipäällysmerkinnät ja pakkausseloste” mukaan lääkevalmisteen kauppanimi (tarvittaessa vahvuus) tulee ilmoittaa ulkopakkauksessa käyttäen hyväksytyn standardin mukaista pistekirjoitusta.

 Näkövammaisille tarkoitettujen pakkausselosteiden osalta Fimean määräys 3/2013 toteaa, että myyntiluvan tai rekisteröinnin haltijan tulee potilasjärjestön (Näkövammaisten keskusliitto) sitä pyytäessä toimittaa pakkausseloste näkövammaisille tarkoitetussa muodossa (piste- tai isokirjoituksella, äänitteenä tai saavutettavassa elektronisessa muodossa). Pakkausselosteen sisällön tulee vastata lääkevalmisteelle hyväksyttyä pakkausselostetta. Fimea ei erikseen tarkista tai hyväksy pakkausselosteita näkövammaisille tarkoitetussa muodossa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

SYKSYN TOIMINTAA

KEVÄÄN KERHOTOIMINTAA 2024

JUHANNUSTA